به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد سلطانی چهارشنبه در افتتاحیه اجلاسیه علمی کنگره بین المللی حضرت علی بن باقر (ع) اظهار داشت: حضرت علی بن باقر (ع) در کنار سه امامزاده دیگر مدفون در ایران از جمله حضرت معصومه (س)، حضرت شاهچراغ (ع) و حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) چهار امامزاده واجب التعظیم هستند.
وی با اشاره به اینکه حضرت علی بن باقر (ع) با دعوت مردم کاشان به این منطقه سفر کردند، ابراز داشت: این موضوعی بود که شروعی برای دارالمومنین بودن کاشان میتوان قلمداد کرد.
سرپرست دانشگاه کاشان با اشاره به اینکه حضرت علی بن باقر (ع) فقیه بودند، تصریح کرد: ایشان همزمان رهبریت اجتماعی را هم بر عهده داشتند و این موضوع باعث شد که آن حضرت در مقابل حاکم ظالم آن زمان ایستادگی کنند.
وی با اشاره به اینکه حضرت علی بن باقر (ع) در زمان اقامت در منطقه کاشان رهبر مردم شده بودند، گفت: ایشان در تاریخ اسلام و تشیع همیشه همانند یک شخصیت زنده هستند و این فراتر از یک رهبر معمولی است.
سلطانی با اشاره به اینکه همه امامزادگان ما از این جنس هستند، افزود: نگهداشت، تکریم و تبیین امامزادگان برای جامعه یک نعمت است.
وی با اشاره به اینکه در زمان آن حضرت یادگیری اجتماعی رخ داده است، خاطرنشان کرد: این یادگیری اجتماعی با ابزارهای فرهنگی به نسل بعدی منتقل شده است.
سرپرست دانشگاه کاشان با اشاره به اینکه یادگیری اجتماعی یعنی جامعه زنده و روبه حرکت است، گفت: نگهداشت، تکریم و تبیین فرهنگ از سه طریق اتفاق میافتاد که اولین آن عواطف و احساسات، دومی پژوهش و اندیشه و سومین راه برقراری ارتباط مستقیم است.
دانشگاه باید به بینش و گرایش اهمیت بدهد
در ادامه محمدمهدی طهرانچی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاحیه اجلاسیه علمی کنگره بین المللی حضرت علی بن باقر (ع) با اشاره به اینکه شخصیت حضرت علی بن باقر (ع) تاریخی است، اظهار داشت: نگاه علم تاریخ را باید به بزرگان و به این میراث داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه باید در محضر این بزرگان زانو بزند، ابراز داشت: امامزادگان مفاخر بزرگ تمدنی ما هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به حضور آن حضرت در منطقه کاشان تصریح کرد: وجود مبارک حضرت علی بن باقر (ع) سبب اتصال مردم ایران و منطقه با فرهنگ اسلام ناب شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ سال بعد از واقعه عاشورا ایشان به منطقه کاشان سفر کردند، گفت: کاشان به شهر حسینیهها معروف است و اولین روایتهای معتبر در این شهر بوده است.
طهرانچی با اشاره به اینکه دانشگاه باید کارخانه آدم سازی باشد، گفت: به این منظور دانشگاه فقط نباید به دانش کار داشته باشد بلکه باید به بینش و گرایش هم اهمیت بدهد.
وی با اشاره به اینکه حضرت علی بن باقر (ع) معارف را به این منطقه آورد، خاطرنشان کرد: حضور آن حضرت در منطقه کاشان و ایران یک مهندسی الهی بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: حضرت علی بن باقر (ع) اسلام ناب را سینه به سینه با دو نسل بلافصل از پیامبر اکرم (ص) درک کرده بود چراکه ایشان فرزند حضرت امام محمد باقر (ع) و ایشان نیز فرزند امام حسین (ع) و ایشان نیز پیامبر اکرم (ص) را درک کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه حضور فرزندان پیامبر (ص) فقط تقدیر مردم کاشان نبوده بلکه این را میتوان به همه ایران گسترش داد، افزود: وجود امامزادگان در منطقه باعث شده است که مردم ایران در مبارزه با ظلم پرچمدار جهانی شوند.
طهرانچی با اشاره به اینکه ما مردم ایران گرایش خود را فقط با مکتب اهل بیت و بینش را با نگاه دین کامل میکنیم، ابراز داشت: امامزادگان در سرزمین ایران حجت هستند چراکه آنها زنده هستند.
نظر شما